vineri, 15 iulie 2016

La ce agentii gasim un city break ieftin?

Pe măsură ce zborurile low cost se înmulţesc, scade şi preţul biletelor.
Prin internet turistul poate căuta combinaţia cea mai avantajoasă, de la alegerea datei şi până la stabilirea punctelor de decolare şi aterizare, inclusiv al unor eventuale transferuri de la un zbor la altul.
Cel care vrea să plece într-un astfel de voiaj fie caută din timp, cu luni de zile în avans, un zbor avantajos ca preţ, fie este pregătit să valorifice oportunităţile de "last minute".
Se recomandă şi cazul zborurilor la mijloc de săptămână, când preţul biletului este mai mic, dacă turistul are această posibilitate.

Există pachete la ofertă, zbor şi cazare, cu sau fară mic dejun inclus, de aici începe cercetarea pentru a găsi combinaţia cea mai avantajoasă.
În funcţie de oraşul de destinaţie, se poate face o cercetare şi legată de mijlocul de transport.
Ofertele de City Break au în vedere evenimente (Crăciun, Paşte, revelion), sesiuni speciale de shopping (Târgul de Crăciun), spectacole speciale (pentru un concert Leonard Cohen la Londra, de exemplu).

Poate fi un city break ieftin pentru o aniverasare a căsătoriei, poate fi în vacanţa oficială de 1 Mai.
Internetul oferă posibilitatea de a căuta cele mai bune variante şi prin feed-back. Opiniile diferite, rating-ul pentru o destinaţie, un serviciu sau pentru o ofertă poate da măsura atractivităţii.
Legat de destinaţie, e important de analizat posibilităţile de deplasare: autobuze, tramvai, tren local. Rezervarea în avans la aceste mijloace de transport poate oferi alte şanse de reducere a bugetului general.

Informarea trebuie să aibă în vedere şi obiectivele de vizitat, programul acestora, variantele de preţ redus sau chiar gratuitatea în anumite momente. Se pot căuta obiective alternative favorabile.
Uneori se recomandă renunţarea la micul dejn inclus pentru a alege altceva din plimbările prin oraşul respectiv.


De asemenea se poate apela şi la oferte ale cardurilor de credit, special pentru un City Break într-o anumită perioadă a anului.