duminică, 19 iulie 2020

Alege cel mai bun vin pentru ocaziile speciale din viata ta


O ocazie speciala trebuie marcata ca atare, iar orice reusita, aniversare, petrecere sau adunare poate fi celebrata alaturi de vinul potrivit. Poti sa vezi aici sticlele de vin alb brut, in magazinul online Budureasca si astfel, iti va fi mult mai usor sa iei o decizie inspirata, indiferent de context. Totusi, sunt cateva detalii pe care ai putea sa le cunosti pentru a sti cum sa faci cea mai buna alegere.

Se spune ca vinul spumant a fost descoperit din gresala la sfarsitul secolului al XVII-lea cand calugarul Dom Perignon continua traditia familiei de a produce vin in regiunea Champagne din Franta. Intr-un an, imbutelierea a avut loc mai devreme decat in mod normal, iar calugarul a considerat ca drojdia a transformat zaharul prezent in struguri in alcool. Totusi, din cauza temperaturilor scazute, drojdia nu a mai actionat, astfel aceasta actiune a avut loc direct in urmatoarea primavara cand s-a incalzit afara. Totusi, drojdia nu doar ca a inceput sa consume zaharul, ci a inceput si sa produca dioxid de carbon care nu mai incapea in sticle, fiind absorbit de vin. Astfel, atunci cand Dom Perignon a inceput sa verifice vinul a descoperit ca dopurile sareau din sticle, iar restul este istorie.

Daca esti in cautarea unei sticle de vin alb pe care sa o servesti la o ocazie speciala trebuie sa stii cum sa iei cea mai buna decizie. Astfel, ce inseamna vin alb brut? Inseamna ca nu contine mai mult de 12 grame de zahar pe litru. Aceasta valoare, in cazul vinului spumant brut, este similara cu cea a unui vin sec obisnuit. Exista si extra sec, avand intre 12 si 17 grame de zahar pe litru. In acelasi timp, exista si extra brut, adica vinul spumant care are intre 0 si 6 grame de zahar pe litru.

Spumantul este ales in general vara pentru ca aduce un efect racoritor. Asadar, reprezinta o alegere inspirata pentru orice iesire la tereasa, la iarba verde, la piscina, etc. Totusi, pentru ca experienta sa fie cat mai completa, este important sa tinem cont si de asocierile culinare pentru ca pe aceasta cale nu doar ca vinul este pus in valoare, ci si preparatele pe care le consumam.

Magazinul online Budureasca vine cu o propunere pe care nu ai cum sa o refuzi: Shine. Acesta este un spumant alb, obtinut din struguri de Feteasca Alba, astfel ca prezinta toate calitatile soiului nobil romanesc. Culoarea discreta de verde pal, asemanatoare aurului italian te anunta ca gustul este placut, de pere coapte, pe cand aroma de piersici completeaza experienta, o adevarata armonie a simturilor. Per total, vinul este foarte bine echilibrat, avand postgustul mineral si perlajul foarte fin. In plus, este si foarte versatil la capitolul asocieri culinare, motiv pentru care se poate consuma alaturi de preparate la gratar, pui, peste, fructe de mare, orez, legume caramelizate, salata sau branza proaspata.

Pentru a da viata colectiei Shine se foloseste aceeasi metoda ca in cazul vinurilor Prosecco: fermentare in tank. Aceasta se diferentiaza de modalitatea traditionala care include si un pas cu fermentarea vinului in sticla intrucat baza de vin se amesteca cu zaharurile si drojdiile direct intr-un tank de dimensiuni mari. Procesul de fermentare dureaza circa trei luni, iar in aceasta perioada se elibereaza cantitati mari de CO2, ocazie cu care se genereaza presiune in tank. Ulterior, vinul se filtreaza si imbuteliaza, fara sa fie invechit, iar acesta este o metoda prin care se obtine mai multa prospetime, dar si arome fructate intense.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu