duminică, 12 martie 2017

Ce putem vizita intr-o vacanta in Alanya ?

Alanya reprezinta un oras situat pe coasta de sud est a Turciei, in regiunea Mediteraneana a tarii, la aproximativ 140 de km de Antalya. Datorita pozitiei naturale strategice pe o mica peninsula in marea Mediterana la poalele muntilor Taurus, Alanya reprezinta un ansamblu de culturi, romane, bizantine si otomane. Astfel, turistii care vin aici au la dispozitie o multime de atractii turistice, in special cele lasate in urma de primul conducator al orasului, Aladin Kayqubad I.Castelul Alanya

Acest castel vegheaza numeroasele baruri, restaurante si magazine de suveniruri din Alanya si ofera vederi impresionante asupa muntilor si orasului. Chiar in varful castelului se afla Ic Kale, o fortareata interna, ce gazduieste cateva ruine, care din pacate nu au fost atat de bine pastrate, insa au capacitatea de a evidentia cultura vremii. Alaturi de aceasta se afla o biserica bizantina construita in secolul al 11-lea. Turistii pot ajunge pana la fortareata fie parcurgand drumul anevoios de 3.5 km, fie cu ajutorul transportului public special destinat acestui loc, ce pleaca la fiecare 15 minute pe perioada verii.

Turnul Rosu

Acest turn defensiv in forma octagonala, inalt de 5 etaje, masoara un diametru de aproape 30 de metri, 32 de metri inaltime si gazduieste o cisterna interioara pentru stocarea apei. Turnul Rosu a fost construit in anul 1226 de catre sultanul Aladin Keykubad I, care de altfel a ridicat si Castelul Alanya, si reprezinta prima structura construita dupa ce armenii care controlau orasul s-au predat sultanului.

Tersane


Un trotuar din piatra duce catre peretii vechiului port, de la Turnul Rosu la Tersane, care reprezinta singura nava  construita in secolul 13 din Turcia. Atmosfera zonei este unica, iar turistii au posibilitatea de a admira acest monument, in ciuda faptului ca arcurile din piatra au fost reconditionate. In apropiere se afla si un turn, folosit de soldati in urma cu mai bine de 10 secole pentru apararea impotriva atacatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu